Periorbital Dark Circles Behandlinger

Der er flere periorbitale mørke rande behandlinger. Disse procedurer kan hjælpe med at reducere udseendet af mørke rande ved at omforme huden. Intense pulserende lys (IPL) behandlinger kan være effektive til denne tilstand. De lukker kapillærer og kar under hudens overflade. Imidlertid er der behov for flere behandlinger for at se mærkbare resultater. En anden naturlig behandling for periorbitale mørke rande er blodpladerig plasma (PRP). Dette stof adskilles fra en patients blod og hjælper med at reparere vævene. En anden mulighed er øjenlågskirurgi. Det indebærer fjernelse af overskydende hud og omformning af øjenlåg.

Mens mørke rande kan forekomme i ansigtet på grund af aldring eller tynd hud, kan de også være forårsaget af solens eksponering eller vægttab. Huden mister kollagen, når vi bliver ældre, hvilket holder den smidig. Som følge heraf kan mørkt væv under huden vise sig igennem. Nogle mennesker er genetisk disponeret for hyperpigmentering, en type mørk hud under øjnene. I sådanne tilfælde bliver huden slap og dimply, og behandlinger er mindre effektive end dem til dybere pigmentering.

På trods af disse risici er der flere dokumenterede behandlinger for periorbitale mørke rande. Kemiske peelinger kan for eksempel være nyttige til at reducere pigmenteringens udseende og minimere mørke rande under øjnene. Læger bruger ofte glykolsyre eller trichloreddikesyre for at minimere udseendet af hyperpigmentering. Over-the-counter peeling kan være usikre for det sarte område under øjnene og føre til hyperpigmentering, en alvorlig bivirkning.

Derudover kan allergimedicin og øjentørhed forårsage periorbitale mørke rande sleepzone.dk. Disse forhold får kroppen til at frigive histaminer som reaktion på skadelige bakterier. Disse kemikalier forårsager ubehagelige symptomer, herunder betændelse, hævelse og ødelagte blodkar. Hvis disse forhold fortsætter med at vedvare, vises mørke rande under øjnene. Og da huden allerede er tør, skyldes mørke rande utilstrækkelig blodcirkulation, som måske ikke er helt permanent.

Kosmetisk kirurgi kan være en mulighed for periorbitale mørke rande. Kosmetiske kirurger vil bruge en specialiseret laser til at fjerne pigmentering under øjet. Kosmetisk kirurgi kan dog ikke løse årsagen til mørke rande. Forskellige behandlinger kan kræve kirurgiske procedurer eller procedurer på kontoret. Hvis du har mistanke om, at du har disse tilstande, skal en læge foretage en grundig undersøgelse, før du anbefaler en behandling. Disse løsninger kan løse symptomerne og hjælpe dig med at se yngre og smukkere ud.

Hjemmemedicin mod periorbitale mørke rande omfatter påføring af en kold komprimering til området. Ved at bruge en kold komprimering krymper blodkarrene omkring øjnene, og puffiness reduceres. Anvendelse af denne komprimering på øjenområdet i mindst 20 minutter hver dag kan reducere mørke rande betydeligt. Du bør også prøve at bruge en kold komprimering efter en nats søvn. Den kolde komprimering kan også reducere puffiness og give dig et mere ungdommeligt udseende.

Desuden er aldring en af hovedårsagerne til periorbitale mørke rande. Når folk bliver ældre, bliver deres hud tyndere, og fedtet og kollagenet under øjet bliver synligt, hvilket får området under øjnene til at se mørkt ud. Mens aldring er uundgåelig, betyder det ikke, at du ikke kan prøve en behandling for at minimere eller fjerne dem. Men det er vigtigt at huske, at nogle retsmidler muligvis ikke virker for alle.